?

Partner har mykoplasma, bør jeg teste meg og kan jeg gjøre det hos SiO?

Kvinne 28 . 07 November 2019
Spørsmål

Hei. Jeg har to spørsmål. Min faste sexpartner har fått påvist mykoplasma og fåe behandling for dette. Jeg er da usikker på om jeg burde teste meg for dette? Og kan jeg evt gjøre dette hos sio helse? Jeg har ikke fastlege i sio selv om jeg er student.

Kvinne (28)
Legen svarer
Hei,

Anbefalingen er at begge faste partnere behandles dersom en av dere er smittet og skal behandles for plagsomme symptomer. Dette da begge partnere som regel er smittet om man har hatt sex regelmessig over en periode. Behandler man bare èn partner er behandlingen hos den som er plaget ofte formålsløs. Man kan raskt blir smittet på nytt av fast partner som ikke er gitt behandling. 

Det er ofte antibiotikaresistens for mykoplasma, dette testes gjerne før noen får behandling. Dermed er det viktig at dere begge får samme type antibiotika, og at dere behandles på samme tid eller er sexavholdende til begge er ferdig behandlet. Det er for å unngå ny smitte mellom dere. Du bør dele informasjon om hvilken antibiotika din partner fikk med din egen lege. Selv om man i mange tilfeller får behandling på bakgrunn av hva som er funnet hos partner, er det uansett rutine at du tester selv, og at det også testes for andre kjønnsykdommer enn mykoplasma når du er hos legen. 

Du trenger ikke å ha fastlege ved SiO for å komme å teste deg.

Med vennlig hilsen lege

Finner du ikke det du leter etter?